Caută cu
Cuvinte sau fraze de eliminat din CV

Aceste cuvinte sau fraze îţi vor face CV-ul să iasă în evidenţă, dar nu în sensul bun.

În momentul în care îţi întocmeşti CV-ul, îţi doreşti ca acesta să fie un CV profesional, în care să te prezinţi într-o lumină pozitivă, prin care să ieşi în evidenţă.  Deşi există cuvinte sau fraze care sună bine într-un CV, specialiştii spun că acestea au exact un efect opus, şi îi determină pe angajatori sau recutori să nu ia în considerare CV-urile ce conţin aceste cuvinte sau fraze.

"Orientat către rezultate"

Experţii în HR spun că aceşti termeni sunt printre cei mai indezirabili deoarece practic nu spun nimic şi nu dovedesc nimic. În loc să folosiţi aceasta "însuşire" este de preferat să daţi exemple din care să reiasă  că aţi obţinut rezultete foarte bune în anumite proiecte.

"Aptitudini tehnice avansate"

Singurul caz în care acest lucru ar trebui să apară în Cv-ul vostru este daca este urmat de " : " şi explicat exact, cu exemple care sunt aceste aptitudini tehnice avansate, altfel, nu are ce căuta într-un CV, deoarece este ca şi cum un fotbalist ar spune că ştie să dea cu piciorul în minge. Este de la sine înţeles că trebuie să fii calificat pentru a obţine jobul, ideal fiind să expui exact în ce aplicatii sau programe excelezi, pentru a te face remarcat.

"Ajutor de..."

În cazul în care ai fost ajutor de bucătar, ajutor de programator sau orice fel de ajutor, nu te limita în a spune doar atât. În CV trebuie să ai exact expuse proiectele la care "ai ajutat" şi cu ce ai participat exact la buna funcţionare a proiectului.

"Personă care ia iniţiativă"

Poate crezi că dacă scrii acest lucru, vei părea mai productiv în ochii angajatorilor sau a recrutorilor, însă sunt doar vorbe în vânt dacă nu exemplifici. În loc să spui acest lucru mai bine alegi să listezi proiectele în care ai dat dovadă de leadership şi iniţiativă.

"Atent la detalii"

O altă expresie care îi deranjează pe angajatori deoarece este considerată expresie de umplutură, fiind o însuşire pe care orice angajator şi-o doreşte iar acest lucru este evident că trebuie să fie o însuşire de bază.

Cu toate acestea însă, dacă insişti să scrii aceste lucruri în CV, este de preferat să dai exemple clare din care să reiasă aceste însuşiri, nu doar să înşiri o serie de cuvinte sau expresii care până la urmă sunt "cuvinte goale" dacă nu le dovedeşti.