Caută cu
Cum să ratezi un interviu în câţiva paşi

În momentul în care îţi cauţi un job, sau vrei să schimbi domeniul în care lucrezi, însă nu ţi-ai mai căutat de mult un loc de muncă, este posibil ca tehnicile tale să fie puţin "ruginite" sau chiar enervante pentru recrutori, chiar dacă faci lucrul acesta fără intenţie. Unele gesturi sau vorbe greşit spuse pot transforma un proces de recutare care merge foarte bine într-un total eşec, drept urmare este bine să te controlezi destul de mult în timpul unui interviu sau unui proces de recrutare.

Mai jos am enumerat o serie de paşi ce îţi pot asigura un refuz din partea recrutorului:

1. Să devii foarte personal

Deşi poate ai impresia că împărtăşind lucruri personale sau spunând glume personale unui recrutor, te poate aduce mai aproape de jobul dorit, te înşeli amarnic deoarece un recrutor se aşteapta de la tine la un comportament  profesional, mai ales că interviul reprezintă prima întâlnire cu persona respectivă.

2. Să foloseşti un limbaj neadecvat, atât în vorbirea directă cât şi în email-uri

Este de evitat ca atunci când ai un interviu cu recrutorul să foloseşti cuvinte precum "pupici", "drăgălaş", "cuminţel" etc. sau orice alte diminutive sau alintături. În cazul în care trimiţi email-uri recrutorilor, nu este indicat să foloseşti prescurtari precum "pls", "tx", "ms" sau orice alte prescurtări care cu siguranţă te vor descalifica.

3. Să fii necivilizat sau gresiv

Faptul că trimiţi un email urat, scris cu MAJUSCULE, în care îţi exprimi nemulţumirea că nu ai primit jobul la care ai aplicat, nu o să îi impresioneze pe recrutori, ci din contră, făcând acest lucru, te asiguri ca nu vei mai fi chemat niciodată la un interviu pentru firma sau compania respectivă.

4. Să minţi

Recrutorii de regulă au foarte multe cunoştinţe legate de personalităţile oamenilor şi se informează cu privire la trecutul carierei tale, drept urmare minciuna în CV sau la interviu reprezintă un mare NU. Decât să minţi mai bine nu menţionezi nimic şi tot vei face o impresie mai bună.

5. Să fii indiferent

Indiferenţa în acest caz se traduce prin neglijenţa cu care îţi scrii CV-ul, greşelile de ortografie şi exprimare sau scrisorile de intenţie care nu se potrivesc jobului la care aplici, iar acest lucru se întâmplă adesea când cineva îşi face o scrisoare de intenţie şi o foloseşte pentru a aplica la toate joburile, indiferent de domeniul în care aplică sau compania la care aplică.

În concluzie, aceste aspecte sunt foarte importante şi dacă vă doriţi cu adevărat să obţineţi un job, trebuie să aveţi grijă să nu faceţi lucrurile mai sus menţionate.